UV-installatie

integratie UV-installatie

Bekijk afbeeldingen

Projectinformatie

Opdrachtomschrijving:

Voor Xylem Water Solutions hebben we bij een zwembad in Cadzand-Bad (Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland) een Wedeco UV-installatie en het bijbehorende leidingwerk in het waterbehandelingsproces geïntegreerd. Doordat de waterwet met daarin een verandering in maximale hoeveelheid gebonden chloor dat in een zwembad aanwezig mag zijn per 2021 wordt doorgevoerd, heeft de klant ons gevraagd een concreet voorstel te doen. Om een passend voorstel te kunnen doen, hebben we vooraf een opname op locatie gedaan. Nadat we ons plan aan de hand van de opname hadden uitgewerkt, hebben we deze met de klant besproken en toegelicht.

 

De opdracht bestond uit:

  • Nemen van watermonsters;
  • Engineeren nieuwe situatie op locatie;
  • Demontage leidingwerk;
  • Montage leidingwerk;
  • Montage frame t.b.v. UV-installatie;
  • Montage UV-installatie;
  • Doorvoeren aanpassingen elektrische voorziening.

 Op de projectlocatie hadden we te maken met een behoorlijke compacte ruimte waarin de UV-installatie geïntegreerd moest worden. Dit maakte de montage van de UV-installatie en het leidingwerk complexer.

 

Na de realisatie, hebben we in combinatie met de klant en Xylem Water Solutions de installatie in bedrijf gesteld en is het zwembad op het gebied van wet- en regelgeving en daarmee de gezondheid voor bezoekers weer up to date.

Per 2021 worden er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de waterwet. De meest concrete wijziging is de aangepaste hoeveelheid gebonden chloor welke vanaf 2021 nog aanwezig mag zijn in het zwembadwater. Deze aanpassing zorgt ervoor dat een behoorlijk aantal zwembaden hun waterbehandelingsproces moet aanpassen om de hoeveelheid gebonden chloor te verminderen. De meest voor de hand liggende oplossing hiervoor is de toepassing van UV-techniek. Ultraviolet licht zorgt ervoor dat onder andere aanwezige bacteriën, virussen en schimmels worden bestreden waardoor er minder chloor aan het water toegevoegd hoeft te worden.

Opdrachtgever: Xylem Water Solutions

Xylem Water Solutions is expert op het gebied van watertechnologie en levert innovatie en slimme oplossingen die kunnen voorzien in wereldwijde behoefte op het gebied van water. Denk hierbij aan complete oplossingen voor het verzamelen, transporteren, behandelen en hergebruiken van water.

Marine Systems BV

Marquesweg 4
4462HD Goes
info@marine-systems.nl

0113-695552