Voor een klant hebben we meerdere umbilical winches / reels ontwikkeld, geproduceerd en geleverd. Deze winches / reels worden ingezet om in combinatie met een andere installatie explosieven te detecteren in wateren. Vervolgens worden de gedetecteerde explosieven door explosievenexperts ontmanteld en worden de vaarwegen op deze manier veiliger gemaakt.

De umbilical winch / reel maakt het mogelijk om kabels en slangen over een grote afstand op- en af te laten wikkelen zonder gebruik te maken van sleepringen of draaiende koppelingen. Deze worden vervangen door een twisterband. Voor de aandrijving van de umbilical winch / reel zijn er verschillende mogelijkheden (elektrisch of hydraulisch).

In deze umbilical winch / reel moesten een aantal hydrauliek slangen en voeding- en signaalkabels worden aangebracht om de grijper te kunnen bedienen. In het voortraject werd duidelijk dat de grijper niet via een geleiding gepositioneerd wordt, waardoor er ongedefinieerde krachten op de kabelrups kunnen ontstaan. Doordat we een systeem hebben ontworpen waarin de hydrauliek slangen en kabels op een flexibele manier gebundeld worden, kan de umbilical winch / reel zonder problemen over een lengte van 15 meter opgerold en afgerold worden (onder constant/continue koppel). De geproduceerde umbilical winch / reel worden hydraulisch aangedreven, elektrische aandrijving voor deze units behoort ook tot de mogelijkheden.

Opsomming van activiteiten;

  • Engineering umbilical winch / reel;
  • Productie umbilical winches / reels;
  • Software ontwikkeld voor aansturing umbilical winch / reel en uitlezing meetapparatuur;
  • Assemblage umbilical winch / reel;
  • Testen umbilical winch / reel.