E-spool units

E-spool units

Bekijk afbeeldingen

Projectinformatie

Opdrachtomschrijving:

Voor een klant hebben we meerdere E-Spool units ontwikkeld, geproduceerd en geleverd. Deze E-Spool units worden ingezet om in combinatie met een andere installatie bommen te detecteren in Poolse wateren. Vervolgens worden de gedetecteerde bommen door explosievenexperts ontmanteld en worden de vaarwegen van de desbetreffende wateren op deze manier veiliger gemaakt.

De E-Spool maakt het mogelijk om kabels en slangen over een grote afstand op- en af te laten wikkelen zonder gebruik te maken van sleepringen of draaiende koppelingen. Deze worden vervangen door een twisterband. Voor de aandrijving van de E-Spool unit zijn er verschillende mogelijkheden (elektrisch of hydraulisch).

In het voortraject werd duidelijk dat de grijper niet via een geleiding gepositioneerd wordt, waardoor er ongedefinieerde krachten op de kabelrups kunnen ontstaan. Doordat we een systeem hebben ontworpen waarin de slangen en kabels ten behoeve van de hydrauliek op een flexibele manier gebundeld worden, kan de E-Spool unit zonder problemen over een lengte van 15 meter opgerold en afgerold worden (onder constante koppel). In deze E-Spool units moesten een aantal hydrauliek slangen en voeding- en signaalkabels worden aangebracht om aan het gewenste variƫrende bereik van de grijper onder water te kunnen voldoen. De geproduceerde E-Spool units worden aangedreven door een hydraulische aandrijving.


Opsomming van activiteiten;

  • Engineering E-Spool units;
  • Productie E-Spool units;
  • Software ontwikkeld voor aansturing E-Spool units en uitlezing meetapparatuur;
  • Assemblage E-Spool units;
  • Testen E-Spool units.

Opdrachtgever: diverse opdrachtgevers

Marine Systems BV

Marquesweg 4
4462HD Goes
info@marine-systems.nl

0113-695552