In opdracht van Rijkswaterstaat heeft Marine Systems een koelcontainer ontwikkeld en gebouwd. De koelcontainer wordt ingezet (op een schip) om monsters die genomen zijn bij metingen in zowel een zout- als zoetwater omgeving op de gewenste temperatuur te houden. De 10ft container beschikt over een portaal met daarin een ultravriezer en de toegangsdeur richting het koelgedeelte. Het koelgedeelte omvat 7m³.

Na het bouwen van de koelcontainer heeft Marine Systems in het bijzijn van Rijkswaterstaat zowel een FAT- als SAT-test uitgevoerd. Nadat beide testen naar tevredenheid zijn afgerond heeft Rijkswaterstaat de koelcontainer in gebruik genomen. De koelcontainer wordt vaak ingezet in combinatie met een milieu meet container en/of centrifugecontainer.

Het ontwerpen en bouwen van de koelcontainer maakt onderdeel uit van een overeenkomst waarin tevens zes milieumeetcontainers, zes centrifugecontainers en twee mobiele aanhangers worden gebouwd. In relatie tot de containers voert Marine Systems tevens het preventieve- en correctieve onderhoud uit voor een periode van 15 jaar.