centrifuge container

Waterbehandeling

Waterbehandeling

Marine Systems is op verschillende manieren actief in de waterbehandeling. Zo zijn onze monteurs wereldwijd op pad om waterzuiveringsinstallaties en het bijbehorende leidingwerk te installeren, onderhouden en reviseren. Deze werkzaamheden voeren zij regelmatig uit op grote zeeschepen en op scheepswerven.  Daarnaast zijn we als Marine Systems dealer van Xylem Water Solutions in de provincie Zeeland. Dit houdt in dat we in verschillende industrieën UV-installaties, ozon systemen en pompen leveren, in bedrijfstellen en onderhouden. Bij Marine Systems beschikken we over zeer ervaren monteurs die in het bezit zijn van de juiste productkennis, ervaring en flexibiliteit.


Waterzuiveringsinstallaties (Reverse Osmose Systemen)

Regelmatig vertrekken monteurs naar het buitenland om een waterzuiveringsinstallatie op een schip of op een scheepswerf te monteren, in bedrijf te stellen en te onderhouden. Daarnaast helpen zij op locatie met de montage of aanpassingen van het leidingwerk. Deze werkzaamheden worden in alle werelddelen door ons uitgevoerd.

De waterzuiveringsinstallaties worden ingezet om het zee- of brakwater te transformeren tot drinkwater door onder hoge druk dit zee- of brakwater door een halfdoorlatend membraan te persen.

Wanneer we een aanvraag ontvangen, is de urgentie betreffende de uitvoering vaak vrij hoog. Omdat we over een aantal zeer flexibele monteurs beschikken, zitten we vrijwel altijd binnen zeer korte tijd in het vliegtuig naar het land van bestemming. Eenmaal op locatie inventariseren zij de huidige status, de uit te voeren stappen en de daarbij beschikbare tijd. Aan de hand van deze informatie maken zij een tijdsplanning en voeren zij in samenwerking met de lokale collega’s de werkzaamheden uit. Omdat onze monteurs beschikken over de juiste leiderschapskwaliteiten zijn zij in staat de lokale collega’s aan te sturen.


UV-installaties en Ozon systemen

Sinds mei 2019 is Marine Systems dealer geworden van Xylem Water Solutions op het gebied van UV- en Ozon installaties in de provincie Zeeland e.o. Marine Systems behandeld alle vraagstukken, van aanvraag tot en met de in bedrijfstelling en het daaropvolgende uit te voeren onderhoud. De monteurs van Marine Systems beschikken over de juiste productkennis en ervaring om een UV- en/of Ozon installatie in bedrijf te stellen, aan te passen of te onderhouden.

UV-installaties worden ingezet om water en lucht te desinfecteren. Het desinfectieproces wordt gestart wanneer het water en/of lucht is besmet met micro-organismen. Het ultraviolet licht zorgt ervoor dat de verbindingen in de moleculen van het organisme worden afgebroken zodat het organisme vervolgens niet meer in staat is te groeien of zich te vermenigvuldigen.  

Xylem Water Solutions is met ruim 150 medewerkers een onderdeel van de mondiale marktleider Xylem Inc. die met verschillende A-merken zoals Wedeco (UV), Sanitaire en Lowara een zeer gerenommeerd speler is op gebied van waterbehandeling en slimme energiezuinige water oplossingen.

Leeft er binnen uw organisatie een vraagstuk op het gebied van waterbehandeling in combinatie met desinfectie? Neem gerust eens contact met ons op.

 

Pompgemalen / Pomp mini-gemalen

Marine Systems voert voor verschillende opdrachtgevers werkzaamheden uit aan (mini-) pompgemalen. Onze goed opgeleide monteurs werken aan het onderhoud van de pompgemalen en elektrische besturingen. Deze activiteiten worden voornamelijk uitgevoerd in de regio zuidwest Nederland. 

Bij controle en onderhoud aan de pompen worden er onderdelen in de pomp gecontroleerd en gereinigd. Eventuele kleine mankementen worden direct verholpen. Bij het verhelpen van storingen doet Marine Systems beroep op haar goed opgeleide storingsmonteurs. Op locatie wordt eerst de aanleiding van de storing bepaald. Zodra de oorzaak inzichtelijk is gebracht, zijn de storingsmonteurs vrijwel altijd in staat de storing te verhelpen. 

Daarnaast voeren onze monteurs regelmatig installaties, controles en onderhoud uit aan de elektrische besturingen. De monteurs zijn zowel bij de pompgemalen als in andere markten bekend met de besturingen en kunnen daarom de beste service verlenen.

Marine Systems BV

Marquesweg 4
4462HD Goes
info@marine-systems.nl

0113-695552