railbeveiligingskast

Mini windmolen (duurzame energie)

Als Marine Systems zijnde, zijn wij erg actief op het gebied van ontwikkeling en realisatie van duurzame toepassingen ten behoeve van de opwekking van energie. De duurzame toepassingen die wij zowel aanleveren, monteren en in bedrijf stellen zijn solarmasten en mini-windmolens.

 

Mini windmolen

De mini-windmolen bestaat uit een constructie waarop een frame, een windturbine en generator gemonteerd worden. De windturbine heeft een diameter van circa 195 centimeter en de windturbine inclusief frame en generator weegt circa 210 kilogram. De klant kan in redelijke mate de lengte van de constructie (mast) bepalen.

 

Afhankelijk van de locatie kan er maximaal een opbrengst van 4000 kWh per jaar behaald worden. Hoe hoger de mini-windmolen geplaatst wordt, hoe meer rendement er behaald kan worden. De energieopbrengst kan via de gemonteerde omvormer worden afgelezen.

 

Om de degelijkheid van de mini-windmolen te kunnen garanderen is de windmolen achtereenvolgens meerdere uren getest in een simulator met windkracht twaalf. Deze tests heeft de mini-windmolen succesvol afgerond. Echter wordt ter bescherming van de generator, de mini-windmolen bij windkracht negen automatisch afgeremd en vastgezet. Na enige tijd zal de mini-windmolen zich weer inschakelen.

 

De mini-windmolens worden zowel in stedelijke gebieden, industrieterreinen als in de offshore ingezet. De windturbines kunnen in verschillende RAL-kleuren worden aangeleverd.

 

Voordelen mini-windmolen ;

  • Opwekken van duurzame energie;
  • Compact, stevig en geluidloos;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Zichtbaarheid van duurzame toepassing (mini-windmolen);
  • Positieve werking op bedrijven, gemeenten, scholen, verenigingen en particulieren;
  • Creëren van een positief beeld, gericht op het duurzaamheidsbeleid.

Terug naar diensten.

Marine Systems BV

Marquesweg 4
4462HD Goes
info@marine-systems.nl

0113-695552